maanantai 12. huhtikuuta 2010

Uutta arkea

Viisi päivää uuden masun kanssa on elämää takana. Kipulääkettä ei ole tarvinnut ottaa perjantain jälkeen, kipuja ei ole ollut. Olen siitä onnellinen :) 

Olen ollut aika väsynyt leikkauksen jälkeen, varmaan pääasiassa siksi, että olen joutunut nukkumaan selälläni mikä ei ole luontainen asento minulle. Eilen illalla ähräsin itseni kylkiasentoon enkä herännyt yön aikana kuin kerran! Olo on melkein kuin uudella ihmisellä, olen nukkunut ainakin viisi tuntia yhtä soittoa. 

Syömiset hakee paikkaansa. Näläntunnetta ei ole leikkauksen jälkeen ollut. Koko ajan pitäisi kuitenkin olla syömässä. Monet ruuat ällöttää, eikä välttämättä tekisi mieli syödä ollenkaan joinainen hetkinä. Pitää vaan yrittää etsiä ne ruuat mitkä parhaiten alas menevät ja syödä sitten niitä. Seurailen syömisiäni kalorilaskurissa, päivää kohti on nyt tullut n. 800-900 kaloria. Olen noihin kaloreihin syönyt niin paljon kun pystyn. 

Syömiset siis sujuvat joten kuten pikku hiljaa opetellen, mutta juomisen kanssa on aika suuria ongelmia. Vesi ei tahtoisi mennä millään alas, se jopa suoraan sanoen maistuu pahalle. Typerää, koska ennen leikkausta join paljon vettä. Tämäkin asia pitää varmaankin opetella uudestaan. Maito menee aavistuksen paremmin ja loistavasti jos se on kaakaota, mutta kaloreiden vuoksi en viitsi tuota kaakaota kitata paljoa. Pitänee seuraavalla kauppareissulla keksiä jotain muuta mitä tekisi mieli juoda nikottelematta. Nytkin minulla on vesilasi vieressä, mutta eilen kolmen desin juomiseen meni varmaan kolme tuntia eli nytkään odotukset eivät ole kovin korkealla. 

Summa summarum, kovasti opettelua tässä uudessa arjessa. 

3 kommenttia:

 1. Hera80-proteiinijauhe, minttusuklaanmakuinen saattais olla tässä vaiheessa hyvä juoma niiden kävelylenkkien jälkeen otettuna. Sekoitat kylmään maitoon, voit hiukan lämmittää mikrolla, tulee sellainen kaakaon makuinen juoma, josta saat tarvittavia proteiineja lisää.
  800 g:n pussi maksaa vajaat parikymmentä euroa ja riittää kauaksi aikaa. Tulee halvemmaksi kuin gainomaxit ym.

  VastaaPoista
 2. Eikös useampi viikko pidä syödäkin ensin nestemäistä ruokaa, sitten sosemaista taas useampi viikko? Eli normaalia ruokaa vasta myöhemmin?

  VastaaPoista
 3. Jokainen taaplaa tyylillään noissa syömisissä, itsestähän se on kiinni noudattaako ohjeita vai ei :) Ohjeet on muuttumassa ainakin täällä meidän sairaalassa, ei siis enää neljä viikkoa nestemäistä ja neljä viikkoa sosemaista.

  -haaveilija itse

  VastaaPoista