tiistai 4. toukokuuta 2010

Liikunnan "iloa"


Minähän en ole koskaan ollut liikunnallinen, en todellakaan. Enkä ole vieläkään. Liikun silti. Yritän haastaa itseni ja muistaa, että minkä takia kannattaa nousta sieltä sohvan pohjalta liikkumaan. Joskus kesken lenkin tulee fiilis, että ei enää. Silloin hoen itselleni mielessäni "muista miksi teet tämän, muista miksi teet tämän" ja jatkan matkaa. Saattaa kuulostaa hölmöltä, mutta toimii minulla. Tämä on minun viimeinen tilaisuuteni enkä minä voi antaa periksi. 

Aina kun lähden lenkille niin pieni pinkki lähtee mukaani. Ostin sen tuossa aiemmin keväällä, hinta oli muistaakseni jotain 90e tienoilla postikuluineen. On toiminut oikein hyvin, myös vedessä. 

Miten sitten olen liikkunut nyt saadakseni kokon nuo oikealla sivussa näkyvät kalorit? Pääasiassa liikunta koostuu kävelystä ja pyöräilystä, n. tunnin verran päivässä. Noihin isompiin kalorimääriin pitää tietysti tehdä enemmän töitä. 

Eilisen kalorit tuli pitkästä pyörälenkistä ja pikkuisesta kävelystä. Tarkoitus oli ajaa n. 40km lenkki. Pääsin menomatkan määränpäähäni ihan hyvin, mutta kotimatkalla pyörä meni kesken matkan rikki. Ehdin pyöräillä n. 23km ja kävellä pari kilsaa päälle kunnes pelastaja saapui paikalle :) 99% pyöräilystä ajoin, en taluttanut. 19km kohdalla meinasi iskeä uskon puute ja silloin talutin muutaman sata metriä. Pyöräily on siitä mieluinen liikuntamuoto, että se ei rasita niveliäni niin paljon kuin esimerkiksi kävely. 

Minähän en tiedä, miten pitkät pyöräilyt/kävelyt on vaikuttaneet painoon, se tarkistetaan ensiviikolla 12.5. Voihan olla, että paino ei ole laskenut yhtään. Mutta ainakin tiedän syöväni terveellisesti ja liikkuvani, muuta en voi tehdä ja paino laskee sitten kun laskee. 


1 kommentti:

 1. Tervehdys sinne Pohjanmaalle!

  Upeaa että olet noin sinnikäs liikkumisen suhteen! Painonpudotuksen kannaltahan sillä ei valitettavsti taida olla kovin suurta merkitystä, mutta siitä tulee todella hyvä olo ja onnistujafiilis! Kiloja sulla romahtaa nyt siihen malliin että pelkästään ihon kasassapysymisen kannaltakin on tärkeää että liikkuu :)Ja niinhän se on, että kun painoa putoaa niin liikkumisesta tulee siedettävämpää ja parhaimmillaan suorastaan nautinnollista. Muista kuitenkin lepopäivät ja muukin mukava! :)

  Täällä Espoossa on tänään tuulista, harmaata ja sadettakin pukkaa. Taas hyvä syy olla lähtemättä kävelylle... Toivottavasti sulla on paremmat kelit!

  Leppoisaa vikonloppua sinne teille!

  Hali,
  C

  VastaaPoista